Moonrise Kingdom

Den forældreløse Sam og den forældrekontrollerede Suzy, begge 12 år, befinder sig på en ø ud for New Englands kyst. Det purunge par vil stikke af fra hver sine voksne kontrollanter, opslå lejr i et uberørt paradis og gøre det til deres kongerige. Det er vist en gammel grundfortælling! Og selvfølgelig er en storm på vej…og de voksne bekymrede…
Fortællingen er primært lystig, hvad alene skuespillerlisten fortæller om: Bill Murray og Frances McDormand som forældre, Bruce Willis med hentehår som den lille øs politichef og spejderne anført af en stikkelsbærbenet Edward Norton og den 10-stjernede grønspættegeneral Harvey Keitel! Og socialforvaltningen af en striks uniformeret Tilda Swinton ( i en rolle meget, meget langt væk fra Eva i ”Hvad med Kevin?”)
Det er dog det empatiske og varme portræt af ung kærlighed, som er omdrejningspunktet i filmen. ”Parret står lige på tærsklen mellem barn og voksen, og de på en gang intense og uskyldige følelser, de har for hinanden, løber som en rød tråd og en usynlig, uudtømmelig energi gennem Moonrise Kingdom”, som Chr.Monggaard skriver i sin begejstrede anmeldelse i Politiken.

Dørene åbnes kl. 19.00 og filmen starter 19.30
Du kan ikke bestille billetter men – mød blot op!

The Darjeeling Limited

De tre brødre Francis, Peter og Jack har ikke haft kontakt med hinanden i lang tid. For at komme nærmere på hinanden, beslutter de at tage på en togtur gennem Indien, en spirituel rejse så at sige, også for at finde deres forsvundne mor, der er gået i kloster ved Himalayabjergenes fod.
Det bliver begyndelsen til et meget morsomt og skørt eventyr fuld af overraskelser og uheld, men også til et dybere og fornyet forhold mellem brødrene. Den i grunden alvorlige historie fortælles med et glimt i øjet og er ofte ret ”syret”, hvilket gør filmen meget charmerende. Og så udspiller den sig i det mest farvestrålende og eksotiske Indien, man kan forestille sig, men som filmens skaber siger: ”Sådan er Indien bare! Det er det mest livfulde sted, jeg nogen sinde har været. Der er farver overalt. Det giver filmen en magi, der egentlig bare var der, da vi kom vadende ind”. Det er i dette farveorgie han planter sine tre neurotiske brødre. ”Man fornemmer klart, at denne forunderlige togtur hører til de rejser, som på godt og ondt bliver hængende i hukommelsen meget længe”, som Ebbe Iversen slutter sin rosende anmeldelse.