Parasite

Parasite
Vi viser selvfølgelig sidste års sydkoreanske guldpalme- og Oscarvinder, den foruroligende allegori over rig og fattig i den moderne verden.
Filmen viser, hvordan en fattig familie ved en tilfældighed får adgang til en rig familie, og hvordan alle, søn, datter, far og mor ansættes i det rige hus uden at herskabet ved, at de er i familie med hinanden.
Denne lidt farceagtige første del af filmen, afløses af en iskold gyserdel…
Men instruktøren har bedt om, at man ikke afslører for meget…så vi standser her…!

Priserne har som sagt regnet ned over filmen, og Claus Christensen kalder filmen et ”hovedværk i moderne filmkunst” i sin anmeldelse i filmtidsskriftet Ekko.

The handmaiden

I 1930’ernes Korea ansættes tyven Sookee som tjenestepige hos den unge japanske enke Hideko, som lever et isoleret liv hos sin onkel. Sookees hensigt er at franarre enken hendes arv sammen med sin mandlige kompagnon, som vil forføre Hideko og gifte sig med hende. Men som tiden går, bliver opgaven mere og mere kompliceret for Sookee, da hun forelsker sig i den smukke enke.

Together

Både Zhang Yimou og Chen Kaige bevæger sig i deres film mellem skiftevis historiske og nutidige scener. Og denne gang er det Kaige, der repræsenterer den samtidige og enkle fortælling a la Yimous forrige film, ”Ikke én mindre”, som vi viste sidste sæson.

Filmen fortæller historien om landsbykokken, der er alene med sin søn, som besidder et stort musikalsk talent. Og i det moderne Kina er det jo ikke nogen skam at ville tjene på sine talenter, så fader og søn drager til Beijing, for at finde en violinlærer og gøre karriere. Men i virkeligheden er det vist mest faderen der har ambitionerne, ikke så meget drengen selv, i hvem hormonerne rumler, og som har mere lyst på nabopigen. I dette følelsesmæssige spændingsfelt løber historien, der også tegner et billede af den kulturkamp, der finder sted i det moderne Kina mellem nye vestlige og importerede værdier overfor de traditionelle kinesiske.
Det kommer der en lille, men varm og underholdende film ud af.