Loveless

Det russiske ægtepar Sjénja og Boris skal skilles, da de begge har fundet nye partnere. De bor dog stadig sammen, men kan ikke længere fordrage synet at hinanden. Det store stridsspørgsmål er forældremyndigheden over deres 12-årige søn, Aljósja. Efter at den ulykkelige dreng overhører et særlig modbydeligt skænderi mellem forældrene, stikker han af hjemmefra – men er han overhovedet savnet?

Leviathan

Thomas Hobbes’ værk om statsdannelse fra 1600-tallets midte har givet navn til denne beske beretning om korruption og magtbrynde i Putins Rusland. Der er tale om ren anskuelsesundervisning i magtmisbrugets mekanismer og den dæmoniske statsmagts hensynsløshed over for individet med afsæt i eksproprieringen af den nygifte mekaniker Koljas selvbyggerhus i strandkanten, der skal vige for den lokale borgmesters prestigeprojekt. Rusland er et af verdens mest korruptionsplagede lande, og det er ikke kun Putin, der kan spille med musklerne, det kan også de lokale guvernører og borgmestre, der regerer i det enorme lands regioner og byer.

Selv om filmen altså behandler et grumt tema, er det en visuelt smuk og også poetisk film med lange indstillinger af det karske landskab i det nordvestlige Rusland og en kringlet fortællestil med mange svinkærinder og små indlagte klimakser, der kan være hård at følge med store afstande mellem det politiske og det intime spor, der så til sidst samler sig. Netop derfor vandt filmen prisen for bedste manuskript ved sidste års Cannes Film festival.

Dørene åbnes kl 19.00
Cafe fra 19.00-19.30 samt i pausen midtvejs.
Filmstart 19.30