Grandmother

Grandmother

Aftenens film er et portræt af en surmulende gammel bedstemor, der tidligere har levet et rigt og spændende liv som krigsfotograf. Nu er hun alkoholiker og rullestolsbruger. Ankommet til sønnens hus, sættes barnebarnet meget mod sin vilje til at passe hende. Men han er deprimeret og selvmordstruet. Mødet mellem disse to temperamentsfulde og stædige familiemedlemmer går derfor ikke stille af. Men langsomt nærmer de sig hinanden, mens skeletterne i skabet rasler ud, og langsomt kan de begge slutte fred med sig selv og hinanden. Måske…   

Som Sdf’s anmelder skriver, så er ” Ramplings bedstemor så fræk og forrygende og hele denne fine og bittersøde lille strimmel værd”.

Patriarken

New Zealand, 1960’erne. To maori-fårehyrdefamilier ligger i rivalisering. Mahana-familiens yngste søn, 14-årige Simeon, må ikke arbejde i marken med fårene, men får besked af sin strenge bedstefar, Tamihana, på at blive hos kvinderne på gården. På et gammelt, glemt fotografi finder Simeon nøglen til den livslange fejde mellem familierne. Men hvad vil det betyde for slægten, hvis sandheden kommer frem?

Dørene åbnes kl. 19.00 – Cafeen er åben
Filmstart kl. 19.30
Halvvejs i filmen holdes et kvarters pause hvor Cafeen også er åben