WILD TALES

‘Wild Tales’ følger en række personer, der ender i ekstreme situationer.
Først befinder vi os på et fly, hvor passagererne opdager, at de alle har ét bekendtskab tilfælles, og at deres fremtid mildest talt er usikker. Et andet sted genkender en servitrice den mand, der ruinerede hendes familie, og nu overvejer hun at tage hævn. Vi befinder os også på motorvejen, hvor en provokation eskalerer til usete dimensioner, ligesom en nedrivningsekspert bliver mødt med det bureaukratiske parkeringssystem i storbyen. Et velhavende ægtepar forsøger desuden at skjule det faktum, at deres søn har påkørt en gravid kvinde i sin bil, og endelig tager et bryllup en uventet og bizar drejning, da bruden opdager, at hendes mand har haft en affære.
Filmen er konstrueret af seks forskellige episoder, der alle har hævn som omdrejningspunkt. Strukturen kan minde om film som Four Rooms og Sin City med et stænk galskab fra Pulp Fiction, men ‘Wild Tales’ er, med sin galgenhumor, helt sin egen. Denne originalitet er blevet hædret med hele 23 priser verden over, mens filmen blev nomineret til en Oscar tidligere på året.
‘Wild Tales’ er produceret af mesterinstruktøren Pedro Almodóvar og hans lillebror Agustín.

Tilladt for børn over 15 år.

Motocykeldagbog

19. sæson i Gørlev Filmklub starter kun 10 dage efter vores store filmfestival på Kalundborgegnen, og vi håber ikke I, kære medlemmer, er helt væltet omkuld af dens store udbud af kvalitetsfilm. Snarere stimuleret og sultne efter mer! For der er simpelthen så mange gode film, som vi så gerne vil vise jer!
Sæsonens første film er bygget på Ernesto Che Guevaras dagbog fra hans og vennen Albertos ungdomsrejse gennem Sydamerika. Men hvis man tror, filmen blot er en hyldest til ikonet og legenden Che, så tror man fejl, for egentlig er det ikke Che og Alberto, der er filmens hovedpersoner, men de mennesker, de to møder på deres rejse: De udbyttede, de fattige minearbejdere, de spedalske, indianerne, kvinderne…og hele det forunderlige sydamerikanske kontinent. Filmen skildrer en ”dannelsesrejse” for de to unge mænd, og man forstår at her lægges kimen til den senere revolutionære oprører.
Det er altså denne forandring hos de to unge mennesker – og det der skaber den! – som filmens instruktør har lagt vægten på. Det er der kommet en forjættende ”road-movie” ud af, ”og man bliver glad, varm og opstemt af denne herlige film og ønsker straks at pakke kufferten for at komme til dette fantastiske kontinent”, som sdf’s anmelder slutter.