Dobbeltliv

Til dette Dobbeltfilmarrangement lægger vi ud med en seriøs, psykologisk fransk thriller, som ikke fortjener at blive så overset, som den blev i Danmark.
Filmen skildrer Vincents historie, en mand i fyrrerne, der for så vidt er stærkt begunstiget med job, en sød kone og børn og en far, der ser op til ham og forkæler ham. Manden, der har alt! Måske er det derfor han ikke tør konfrontere dem med skammen og nederlaget, da han mister sit job, som hidtil har defineret hans identitet. I stedet søger han tilflugt i sin bil og i løgnen, og bilder dem ind, at han er travlt beskæftiget med udfordrende arbejde for FN. I realiteten overnatter han i bilen og spiser junkfood, for så at komme hjem til weekend og spille rollen som den perfekte ægtemand og familiefar.
Instruktøren fortæller denne historie ”med en eminent psykologisk fornemmelse og diskret underspillet følsomhed, der forvandler historien til et bevægende eksistentielt drama om flugtens umulighed og ansvarets bitre nødvendighed”, som Henrik Wiwel skriver i sin anmeldelse i Weekendavisen.