Calendar Girls

Dette er en engelsk, skæv hverdags-komedie når det er bedst – som i ”Brassed off” og ”Det er bare mænd”. Filmen handler om en gruppe småborgerlige, modne husmødre fra Yorkshire, der får det indfald at peppe husmoderforeningens årlige kalender lidt op ved at posere som kalenderpiger for at samle penge ind til det hospital, hvor den enes mand netop er død af kræft.
Filmen bygger på en sand historie, og stik mod alle odds blev kalenderen et mediehit. Journalister og fotografer strømmer til, og den har til dato indbragt over en halv million pund til hospitalet, men den truer også de modige damer med at ødelægge ven- og ægteskaber i et lille bornert samfund, hvor alle kender og vurderer hinanden. Englands store filmskuespillerinde Helen Mirren er en af ”pigerne”, og havde aldrig før smidt kludene på film, men ”når virkelighedens kvinder, hvoraf flere endda var ældre end os, kunne gøre det, så kunne vi også”.

”Om dette er årets bedste film, ved jeg ikke, men den er så ægte og betagende, at går De kun i biografen én gang om året, så må ”Calender Girls” være den helt rigtige oplevelse”, som en ovenud begejstret anmelder skrev i Jyllandsposten.