Motocykeldagbog

19. sæson i Gørlev Filmklub starter kun 10 dage efter vores store filmfestival på Kalundborgegnen, og vi håber ikke I, kære medlemmer, er helt væltet omkuld af dens store udbud af kvalitetsfilm. Snarere stimuleret og sultne efter mer! For der er simpelthen så mange gode film, som vi så gerne vil vise jer!
Sæsonens første film er bygget på Ernesto Che Guevaras dagbog fra hans og vennen Albertos ungdomsrejse gennem Sydamerika. Men hvis man tror, filmen blot er en hyldest til ikonet og legenden Che, så tror man fejl, for egentlig er det ikke Che og Alberto, der er filmens hovedpersoner, men de mennesker, de to møder på deres rejse: De udbyttede, de fattige minearbejdere, de spedalske, indianerne, kvinderne…og hele det forunderlige sydamerikanske kontinent. Filmen skildrer en ”dannelsesrejse” for de to unge mænd, og man forstår at her lægges kimen til den senere revolutionære oprører.
Det er altså denne forandring hos de to unge mennesker – og det der skaber den! – som filmens instruktør har lagt vægten på. Det er der kommet en forjættende ”road-movie” ud af, ”og man bliver glad, varm og opstemt af denne herlige film og ønsker straks at pakke kufferten for at komme til dette fantastiske kontinent”, som sdf’s anmelder slutter.