Evigt Solskin I Et Pletfrit Sind

Filmen er en kærlighedshistorie af de mere bizarre. Mand og kvinde, i filmen virkelig modsætninger på alle måder, møder hinanden og forelsker sig. Hurtigt opstår der en usædvanlig blanding af tiltrækning og frastødning, en uforklarlig indforståethed de to imellem, der viser sig ikke at være så uforklarlig. De to har en forhistorie, de ved det bare ikke. Efter et par års opslidende parforhold, vælger kvinden et rent brud: Hun får slettet ham af sin hukommelse af en dr. Mierzwiak, der har opfundet en metode, der gør det muligt at rense hukommelsen for ubehagelige minder – på samme måde som man renser en harddisk for virus! Han følger efter og beslutter at give tilbage af samme mønt, ud med hende, men fortryder midt i processen…
Og nu udvikler filmen sig, umulig at fortælle, kronologien smadres som i en drøm. Men det Gondry og Kaufmans film vel egentlig handler om, er at minderne, gode såvel som dårlige, er med til at forme os som mennesker og gøre os til det vi er. De kan ikke bare slettes, for forsvinder de, forsvinder vi også. Og budskabet må være, at kærligheden mellem mennesker, hvor besværlig den end kan være, ikke bare må smides væk, men er værd at kæmpe for.
Nogle anmeldere kalder denne mærkelige kærlighedskomedie ”en af 2004’s bedste film”, andre synes ”den overanstrenger sig”. Kom og afgør det selv!