Darkest Hour

Dobbeltfilmarrangement 
Den sidste film af 2 denne dag er denne som vi sætter i gang kl. 19.30 Gode film og god mad passer sammen. Vi fortsætter vores tradition med to film og middag. Tilmelding er nødvendig senest onsdag d. 11 november på tlf. 4057 8804 eller 5885-5209. Man er naturligvis velkommen til at se begge film eller blot den ene. Med/uden spisning

 

Maj 1940. De tyske nazistiske tropper har knust den franske modstand og trængt de britiske styrker tilbage ved Dunkerque. Det er op til Storbritanniens aldrende premierminister, Winston Churchill, at afværge den nærmest uundgåelige invasion. Skønt hverken kongen eller partifællerne stoler på hans dømmekraft og presser på for at forhandle med Hitler, står Churchill fast på sit credo: Giv aldrig efter.

Teorien om Alting

Filmen starter i 1961. Stephen Hawking studerer kosmologi og er kun lige fyldt 21, da han fremsætter en banebrydende teori om universets opståen. Samtidig forelsker han sig i den humaniorastuderende Jane Wilde. Men også næsten samtidig rammes Stephen af sclerosesygdommen ALS, der gradvist berøver ham al muskelkontrol og fastlåser hans geniale sind i et forvredet, ubevægeligt legeme. Den unge Hawking tror hverken på gud eller mirakler, men det gør hans kæreste. De to bliver gift og får tre børn, og mens hans krop langsomt lukker ned, går hans lysende intelligens på opdagelse i universets og den teoretiske fysiks fjerneste afkroge. Og det gør den som bekendt stadig – mirakuløst!? –  i hans nuværende 73.år.

”Teorien om alting” er en mageløst smuk biografisk fortælling, en usentimental og betagende historie om fysikerens liv og ægteskab, så pålidelig, at Stephen Hawking selv har erklæret sig tilfreds. Filmen var Oscar-indstillet ( men ”Birdman” vandt!), men Eddie Redmayne vandt bedste hovedrolle-oscar’en for sin fantastiske fremstilling af Hawking.

Dørene åbnes kl 19.00
Cafe fra 19.00-19.30 samt i pausen midtvejs.
Filmstart 19.30