Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Hayes’ datter er blevet myrdet, men da politiet i provinsflækken Ebbing ikke synes at have travlt med at opklare sagen, tager Mildred selv affære. Hun opsætter tre kæmpe reklameskilte ved indfaldsvejen, som anklager byens ærede politimester Willoughby for inkompetence. Dette sætter gang i en indædt kamp mellem fandenivoldske Mildred og den lokale ordensmagt.

PriserOscar for bedste kvindelige hovedrolle
NomineringerOscar for bedste film

 

In Bruges

Vi har tradition for efter årets generalforsamling ( som man altid trygt kan møde op til, for der er ingen risiko for at blive indvalgt i bestyrelsen!) at vise en sjov og skæv film, og det kan vi også love jer i år.
Byen, som vi på dansk kalder Brügge, på fransk og engelsk Bruges, er en smuk middelalderby i Flandern i Belgien. Og ”hvem fanden vil tage til Bruges”, er spørgsmålet fra den ene engelske lejemorder til den anden. Det vil de fleste gerne efter at have set filmen, men for de to lejemordere, der er blevet beordret på ”ferie” i byen efter er fejlslagent ”job” er det mere tvivlsomt. Men selv når skyderne hviler for de to hitmen, sker der ting og sager.
Filmen er en slags gangsterkomedie, ”lige dele Beckett, Tarantino og Graham Greene”, der er svær at placere. Den er både tragisk, surrealistisk og komisk, altid rap i dialogen og med fantastiske billeder af middelalderbyen af den danske fotograf Ejgil Bryld. ”In Bruges er en stemningsfuld billedfortælling, fuld af mørk latter, ægte kropsvarme, betydelig spænding og konkret moral. Den er ikke så let, som den virker, men heller ikke så tung, som man tror. Man ved aldrig, hvor man har den”, som Bo Green skriver i sin anmeldelse i Weekendavisen.