No Country For Old Men

Lad det være sagt med det samme: Det er ikke en film for sarte sjæle! Det er på mange punkter et Oscar-belønnet mesterværk, men det er også en dyster, ligbestrøet krimilignelse om morderisk grådighed og ondskab.

Den helt igennem normale, lidt sølle Moss er ude at jage i den Texanske ørken, da han tilfældigt kommer forbi en narkohandel, der er gået galt. Stort set alle er døde, men der ligger en kuffert fuld af penge, og fristelsen bliver for stor. Moss tager pengene, men det indebærer jo, at han snart selv er jaget af alle tiders uhyggelige lejemorder, symbolet på den ny tids ondskab, en ondskab som den aldrende sherif, altid to skridt bagefter i jagten, ikke kan forstå. Verden har forandret sig, og der er ikke plads til medlidenhed eller godhed. Det er ikke en verden for gamle mænd….
Filmen er en lignelse, Cohn-brødrenes vision eller snarere  helvedessyn af USA som et land, hvor drab, grådighed og egoisme regerer, stort set uanfægtet af lovhåndhæverne, der er sat på en mere og mere håbløs opgave.