Gensynet

Den svenske kunstner Anna Odell er en kontroversiel kvinde i Sverige. Aftenens film er hendes debutfilm, og den har i hjemlandet vundet ”Guldbaggen”, som svarer til vores Bodil/Robert.

”Gensynet” udspiller sig i et stadigt mere og mere udefinerbart grænseland mellem virkelighed og fiktion, mellem dokumentar- og spillefilm. Odell forsøger at overkomme sin egen barndoms mobningstraumer ved at konstruere en konfrontatorisk hævnfantasi over sine tidligere klassekammerater. Klassekammeraterne har netop holdt 20 års jubilæum, og Odell var ikke inviteret, men i sin egen fiktive iscenesættelse forestiller hun sig, hvordan aftenen kunne være forløbet, hvis hun havde været med – og havde taget bladet fra munden! Som om det ikke var grumt nok i sig selv, så opsøger den kompromisløse og hævngerrige Odell sine virkelige klassekammerater og konfronterer dem med denne film!

”Filmen husker, hvad vi alle husker om skolen, når vi er ærlige nok. Den fortegner sandsynligvis også, men ikke som pigen oplevede det. Man føler sig grundigt irettesat efter ”Gensynet”, men er ikke i tvivl om, at man har set en væsentlig film om grusomme børn, der blev voksne”, slutter Bo Green i Weekendavisen sin anmeldelse.

Dørene åbnes kl 19.00
Cafe fra 19.00-19.30 samt i pausen midtvejs.
Filmstart 19.30