Miraklet i Lourdes

Den lammede skleroseramte Christine er taget på gruppepilgrimsrejse til den franske by Lourdes, hvor en katolsk mirakel-”industri” tog fart i midten af 1800tallet, efter at Sankt Bernadette mødte Jomfru Maria der. Pilgrimme er siden strømmet til i håb om helbredelse, i dag ca. 6 millioner årligt.
Christine selv er nu mere taget af sted for oplevelsens skyld og betragter det hele ret skeptisk, men pludselig så sker det, den lamme kan gå!
Filmen er lidt af et mesterværk, der holder sin tilskuer fangen, for hvad er det der sker, og hvilket slags liv følger?  I Lourdes tror man mere på fast organisation og katolsk kontrol end mirakler. Skulle miraklet ske, har man skrappe kontrolforanstaltninger. Er det fup eller hysteri, eller er der en naturlig forklaring, men er det i så fald ikke også gud, der står for naturen?
”Filmen er fyldt med en egen, diskret selvironisk humor og kan på samme tid tolkes både som en hyldest til troen og en afvisning af den. Men netop denne balancegang er endnu en grund til at se denne perle af en film”, slutter SDF’s anmeldelse.