Det er forår på et luksus-kurhotel i alperne, hvor berømthederne hviler ud. Film-, sport- og musikstjernerne er den moderne tids aristokrati, der har penge og berømmelse til at leve afsondret fra mængden og dermed markere, at de er noget særligt. Enere som Miss World, fodboldstjernen Maradona, Hitler-skuespilleren, en svævende yogi, et par Hollywood-divaer. Men deres følelsesliv er lige så banalt som alle andres, viser denne drillende film.
Blandt gæsterne er især de gamle snart 80-årige venner, komponisten Fred (Michael Caine) og filminstruktøren Mick (Harvey Keitel). De filosoferer om alt lige fra glemsomhed og prostatabesvær til den svære kunst ”at sige verden ret farvel”. Filmen har ikke megen handling, men en række fremragende tableauer, der både sjovt og tankevækkende viser livet frem – især konsekvenserne af de valg, man har truffet i livet!
”Filmen er fuld af humor, sort faktisk, men også alvorlig og befriende original. Den er smuk og grum – men hvorfor hedder den Youth – det må man selv se den for at finde ud af”, som Sdf-præsentationen slutter.
Den forældreløse Sam og den forældrekontrollerede Suzy, begge 12 år, befinder sig på en ø ud for New Englands kyst. Det purunge par vil stikke af fra hver sine voksne kontrollanter, opslå lejr i et uberørt paradis og gøre det til deres kongerige. Det er vist en gammel grundfortælling! Og selvfølgelig er en storm på vej…og de voksne bekymrede…
Fortællingen er primært lystig, hvad alene skuespillerlisten fortæller om: Bill Murray og Frances McDormand som forældre, Bruce Willis med hentehår som den lille øs politichef og spejderne anført af en stikkelsbærbenet Edward Norton og den 10-stjernede grønspættegeneral Harvey Keitel! Og socialforvaltningen af en striks uniformeret Tilda Swinton ( i en rolle meget, meget langt væk fra Eva i ”Hvad med Kevin?”)
Det er dog det empatiske og varme portræt af ung kærlighed, som er omdrejningspunktet i filmen. ”Parret står lige på tærsklen mellem barn og voksen, og de på en gang intense og uskyldige følelser, de har for hinanden, løber som en rød tråd og en usynlig, uudtømmelig energi gennem Moonrise Kingdom”, som Chr.Monggaard skriver i sin begejstrede anmeldelse i Politiken.
Dørene åbnes kl. 19.00 og filmen starter 19.30
Du kan ikke bestille billetter men – mød blot op!