Den perfekte Chef

 

Den perfekte chef

Vi starter sæsonen i den lette ende med en kulsort komedie, der nu også er en let genkendelig og skarp samfundssatire over livet på mangen en arbejdsplads.

Den selvoptagede chef Blanco, fremragende spillet af Javier Bardem, driver et familiefirma og forventer særlig opmærksomhed og ros om sin indsats som chef, men ak, en fyret medarbejder på hævntogt, en medarbejders eksistentielle krise og hans egen alt andet end uskyldige interesse for den unge marketingspraktikant, giver problemer…

Bardem har aldrig været bedre, og filmen blev valgt som Spaniens Oscar-bidrag, så selv om filmen var Biografklub Danmark-film sidste år, synes vi ikke filmklubbens medlemmer i Gørlev og omegn skulle snydes. Oplagt sæsonåbningsfilm, siger formanden, der har set den!

Biutiful

Dette er den 4. film af den spændende mexicanske instruktør, og den anden vi viser i klubben. I 2008-9 viste vi hans fremragende Oscarnominerede og Bodilvindende Babel.

Biutiful ( en bevidst fejlstavning af det engelske ord for smuk, beautiful ) foregår i den spanske storby Barcelona, der i filmen er langt fra Gaudi , men tværtom tager sig ud på det grimmeste. Hovedpersonen lever af tusk, af at ”fikse” noget for indvandrere, kinesiske spekulanter, afrikanske gadesælgere og lignende. Samtidig søger han at være en god og kærlig far for sine to børn, som hans maniodepressive kone ikke kan passe. Det er slemt nok, men det bliver værre, da han får en dødsdom over sig i form af en kræftdiagnose og derfor må nå at ”fikse” alt for børnenes skyld inden sin død.

Filmen viser en både personlig og global elendighed med en visuel kraft, der er blevet meget rost og som næsten lægger en magisk tone ud over historien, og hovedpersonen spilles af en umådelig stærk og gribende Javier Bardem.