Den japanske instruktør Kore-eda, hvis film Søstre og Min søns familie vi tidligere har vist i klubben, har endnu engang lavet en gribende film om familien, der vandt guldpalmen i Cannes sidste år. I Japan, hvor den traditionelle familie er i opbrud, er det et gennemgående tema for Kore-eda, at en familie ikke er noget givet, man får, men noget man skaber.
Aftenens film handler om en kærlig familie, eller vel rettere en sammenbragt gruppe af mennesker, der ernærer sig på samfundets bund ved småsvindel og rapseri. Faren og sønnen finder en dag en lille forladt pige med tegn på børnemishandling, og deres logiske valg er at indlemme hende i familien. Yuri er den ”lillesøster”, de ikke vidste, de manglede, og langsomt sætter hendes tilstedeværelse vidt forskellige følelsesmæssige skred i gang hos de enkelte familiemedlemmer.
Det er en film Sdf’s anmelder anbefaler varmt til alle filmklubber.
Blogarkiv
Min Søns Familie
Ville du vælge dit ukendte, biologiske barn eller det barn, du i seks år har troet var dit eget? Dette ret sindsoprivende valg er det grundlæggende spørgsmål i aftenens japanske film, der vandt juryens pris i Cannes i 2013.
Arkitekten, arbejdsnarkomanen og perfektionisten Ryota og hans kone får grundigt vendt op og ned på deres tilværelse, da de seks år efter fødslen får at vide, at Keita ikke er deres biologiske barn. Den ærekære knudemand og far får svært ved at føle samme uændrede hengivenhed for Keita. Da parret møder den ubekymrede og kærlige, men meget anderledes og noget kaotiske familie, som har opdraget deres biologiske søn i seks år, begynder Ryota at sætte spørgsmål ved sine egne familieværdier, og han må træffe et afgørende valg mellem ”blodsbånd” og ”kærlighed”.
”Spørgsmålet om arv og miljø sættes på spidsen i Kore-edas fremragende fortælling om en fars bratte erkendelse”, som Politikens anmelder skriver.
Dørene åbnes kl 19.00
Cafe fra 19.00-19.30 samt i pausen midtvejs.
Filmstart 19.30