Hero

Ved årets dobbeltfilmarrangement viser vi to af de størst kinesiske instruktører, som vi i Gørlev Filmklub har fulgt siden deres start:  Zhang Yimou ( ”De røde marker”, ”Under den røde lygte”, ”At leve” og sidste år ”Ikke én mindre”) og  Chen Kaige ( ”Farvel, min konkubine”).
Historien er ikke let at beskrive i denne mageløse film, der foregår før vor tidsregning, da Kina var delt i 7 riger, der alle bekæmpede hinanden. Den stærkeste konge efterstræbes af lejemordere , bl.a. de tre farligste og legendariske sværdfægtere, som han selvfølgelig søger at tilintetgøre, men uden held. En dag får kongen imidlertid besøg af krigeren Navnløs, der fortæller hvordan det er lykkedes ham at nedlægge alle tre. I flashback ser vi, hvordan det gik til, og han fremviser deres våben som dokumentation. Men kongen lader sig ikke narre…
Som en kinesisk æske åbner filmen sig og folder sig ud i en underholdende og visuelt betagende fabel, et drama- og actionpræget billeddigt af stor skønhed. Alle anmeldelser slutter med stærke opfordringer til at se den film nu, for der kan ikke skrives om den, den skal ses!