Aretha Franklin : Amazing grace

Dobbeltfilmarrangement  2. film start ca. kl. 19.30

Aretha Franklin – Amazing Grace
Aftenens anden film kan man ikke andet end at komme op i gear af! Også selv om man ikke er speciel kristen eller til gospel. Ja, en film i egentlig forstand er det så heller ikke, men en filmet kirkekoncert, der fandt sted i en ægte gospel-kirke i Los Angeles d. 13. og 14. januar i 1972. Endda en rodet koncertfilmatisering med masser af synlige, klodsede fotografer og dårlige klip og et stop midt i det hele, fordi nogen er kommet til at hælde øl i lydanlægget! Men det gør alt sammen ikke noget, ja det forstærker faktisk autenticiteten og indtrykket af tilstedeværelse. Selveste Sidney Pollack står som instruktør, men af en eller anden grund er filmen aldrig blevet færdiggjort og udsendt. Det er den heldigvis så nu!

Som sagt, selv om man ikke kender meget til den musikalske genre og en af dens store stjerner, så er det en stor oplevelse at se og høre Aretha Franklin, musikerne og ikke mindst gospelkoret folde sig ud. Musikalitet og energi pumpes simpelthen ud af lærredet, så selv vi reserverede gørlevborgere garanteret ikke kan undgå at blive revet med!

Dobbeltfilm
Gode film og god mad passer sammen. Vi fortsætter vores tradition med to film og middag.
Tilmelding til maden er nødvendig og skal ske senest tirsdag d. 4. november
på tlf. 4057-8804 (Paw) eller  4031-0143 (Birthe)
Man er naturligvis velkommen til at se begge film eller blot den ene. Med/uden spisning.

Pina

Og så har vi jo også fået 3D i filmklubben! Med briller og det hele!

Mest brugt er teknikken nok endnu kun som sjovt og dyrt legetøj i fantasifilm som Avatar og børnefilm som Toy Story og Orla Frøsnapper. Der er kun meget få i voksen filmklub-kvalitet!

Men den store, tyske filminstruktør Wim Wenders, ham med ”Himlen over Berlin”, har forsøgt at bruge den ny teknik kunstnerisk meningsfuldt og givende i sin nyeste film. Og efter alle anmelderes mening er det så vellykket, at vi tør springe ud i det, selv om det er en – balletfilm!

Vi giver ordet til en af de filmanmeldere, Politikens Kim Skotte, der kom beruset og bevæget ud fra balletfilmen Pina: ”Lidt flovt er det vel altid ikke at kende Picasso! Sådan har jeg det på en måde efter at have set Wim Wenders film Pina. Jeg må indrømme, at jeg altid har haft et mere indgående forhold til fodboldens knoldesparkere end ballettens flyvende folkefærd, og jeg havde aldrig hørt om denne Pina Bausch og hendes Tanztheater Wupperthal. Men efter at have set Pina er jeg ikke i tvivl om, at Pina Bausch var en kunstnerisk figur af de helt store i de 35 år, hun ledede sin trup og udviklede sin følelsesladede fusion af dans og teater. Så konsekvent, så klar og kompromisløs i sin vision, at det sjældne sker: Man føler sig som et forandret menneske efter mødet”.

Så kom og mød forandringen i 3D i Gørlev Filmklub. Eneste 3D-film i denne sæson!