Løvernes konge i 3D

På kulturnatten viser Gørlev Filmklub Løvernes konge i 3D.
En film som må trække mange yngre forældre ind for at se den sammen på det store lærred sammen med deres børn. Se eller gense dette Mesterværk fra Disney.
Det er netop 20 år siden, at Løvernes Konge kom, så og sejrede.
Disneys tegnefilm om livet som løve på Afrikas savanner blev en kæmpe kommerciel succes og vandt to Oscars, en Golden Globe og børns såvel som voksnes hjerter.
Nu er filmen om løveungen Simba, hvis vej til tronen indebærer et fadertab, magtkampe med den onde onkel Scar og glubske hyæner aktuel igen – med samme fortælling og samme streg, men denne gang i 3D.
Og selv om filmen har en del år på bagen elsker biografgængerne den stadig.
Og igen imponerer den anmelderstanden, der kaster både fem og seks stjerner efter den.

Det er simpelthen bare fordi, det stadigvæk er en fantastisk god film. Berlingskes anmelder Jacob Wendt Jensen svinger sig helt op på seks ud af seks stjerner af samme grund – filmen er »en perfekt blanding af spænding, tårer, sang og sjov«, skriver han.

Politikens Søren Vinterberg er direkte imponeret af 3D-effekterne.
Han mener, de giver »ny dybde i savannens fjerne solnedgangsdis; og ny ultra-nærhed, når skurken Scar med et dask sender hofchefen Zazu – en af savannens farverige fuglearter – som en pjusket fjerbold lige ud i hovedet på os bebrillede tilskuere i biografsæderne«.