Boyhood

Egentlig skulle aftenens film have heddet 12 Years, men slavefilmen ”12 Years a Slave”, som vi viste sidste sæson, havde ligesom taget den titel. Den kunne også have heddet ”levet liv”, for det er hvad filmen bogstaveligt viser: Instruktøren har hvert af årene i 12 år samlet de samme skuespillere og filmet i nogle dage. Derfor udvikler de sig og bliver ældre både udvendigt og indvendigt, som vi gør når vi lever livet. Historien fortæller om en drengs opvækst fra han er 6 til han bliver 18, og giver derved en helt unik beskrivelse af det at være barn og de forandringer man gennemgår i familiens skød.

”Filmens egentlige tema er således tiden, der former menneskene. Det er ganske banalt og slet ikke dramatisk, ja filmen er sådan set ret minimalistisk på trods af dens længde, men filmen lever i alle øjeblikke. Den er et stykke liv, der opruller sig for ens øjne – gribende i hvert minut”, som Sdf’s anmelder slutter sin anmeldelse.

 

Dørene åbnes kl 19.00
Cafe fra 19.00-19.30 samt i pausen midtvejs.
Filmstart 19.30

The Descendants

‘The Descendants’ er et skævt drama med George Clooney som Matt King – en stenrig landejer bosat på Hawaii.
Da hans kone ender i koma efter en bådulykke, står den ellers ligeglade King pludseligt tilbage som alenefar. Nu må han lære sine to døtre bedre at kende og tage stilling til sin fortid samt omfavne sin fremtid.
Midt i de dramatiske omstændigheder overvejer King desuden at sælge familiens land, som er nedarvet fra hawaiianske kongelige og missionærer.

‘The Descendants’ er instrueret af Alexander Payne, der ligeledes har stået bag andre skæve dramaer som den Oscar-nominerede ‘About Schmidt’ /Rundt om Schmidt” (2002) og den Oscar-vindende Sideways (2004).

George Clooney modtog prisen for Bedste skuespiller ved Golden Globes-uddelingen.

Filmen fik også hele fem Oscar-nomineringer i 2012, og de tæller bl.a. Bedste film, Bedste instruktør (Alexander Payne), Bedste mandlige skuespiller (George Clooney), samt Bedste manuskript over forlæg, hvoraf den vandt en Oscar i sidstnævnte kategori.