Madklubben

Velkommen tilbage i Gørlev Filmklub!

Velkommen til en gratis forsmag på den ny 35. sæson 2021-22, som starter næste torsdag.

Velkommen til den udskudte generalforsamling i den gamle, mærkelige corona-sæson 2020 -21. Formand og kasserer vil kort berette om hvordan det gik.

Og så
Velkommen til en ny dansk komedie, der fik en uretfærdig modtagelse pga. lukkede biografer i fjor. Den handler om tre aldrende veninder, der alle har deres lig i lasten, og som tager på kokkekursus i Italien. For som den debuterende instruktør siger: ”Jeg vil huske publikum på, at det aldrig er for sent, ligegyldig hvor gammel man er. Inspirere dem til at kaste sig ud, hvor de ikke kan bunde. Og vigtigst af alt – aldrig glemme deres venskaber!”

Når veninderne er Kirsten Lehfeldt, Kirsten Olesen og Stina Ekblad kan det ikke undgå at blive andet end inspirerende, livsklogt og sjovt!

 

I dine hænder

Sidste sæson viste vi Bille Augusts film om aktiv dødshjælp, der selv om beslutningen herom var taget på et alderstrin og i en på mange måder gunstig familiesituation alligevel vakte voldsomme følelser, især hos de to døtre. Aftenens film har samme tema, men er alligevel helt anderledes. Her er der tale om en vred, uhelbredeligt syg ung mand, Niels, der bare ønsker at blive sat fri af kørestolens fængsel og få lov til at tage til Schweiz for at begå assisteret selvmord.

Hverken hans mor eller bror vil deltage heri, men det vil Maria, der er sygeplejerske på det plejehjem, han bor på. Det bliver en rejse ud i det ukendte, for mens Niels har brug for hjælp til at dø, har Maria brug for hjælp til at leve, føle frihed og elske. Derved bliver filmen til en gribende historie om at turde gribe livet – og døden, når den kommer.

Det er en meget lovende spillefilmsdebut af den franskfødte, men dansk uddannede (fra Filmskolen i 2011) Samanou Sahlström, der både har instrueret og skrevet manuskript. Det er en både rørende og stærk film, der ikke fik nok opmærksomhed i biograferne.