Red Road


Instruktion

Produktionsår 2007
Spilletid 113 min min.
Genre

Nationalitet

,

   

Aftenens film er skotsk, men blevet til på dansk foranledning. Lars von Trier står bag konceptet, hvor tre debuterende instruktører skaber historier ud fra et fælles persongalleri, som er skabt af to andre kendte danske filmnavne, Lone Scherfig og Anders Thomas Jensen. Den er blevet meget vellykket og blev derfor også præmieret med juryens store pris i Cannes sidste år.
Filmen giver et råt og ærligt portræt af en kvindes vej ud af sorgen. Hovedpersonen arbejder i et overvågningsfirma i den skotske storby Glasgow. Hun tager sit arbejde alvorligt og lever et stille og kontrolleret liv tilsyneladende, men under facaden gemmer hun en stor sorg. En dag dukker en mand fra hendes fortid op på en af overvågningsskærmene, og det står hurtigt klar, at hun må konfrontere ham og gøre fortidens regnskab op.
Om de to andre film i Triers koncept bliver lige så gode, vil fremtiden vise. Andrea Arnold ”har i hvert fald sat en høj standard med denne umådelig indtryksfulde film, der sidder i hovedet i lang tid efter”, som Ann Lind Andersen slutter sin anmeldelse i Berlingske Tidende.
Instruktion   


Manuskript   
Medvirkende   

Filmklub    26. Mar 2009

Biografpremiere (DK)    29. Jun 2007Galleri: