Finding Neverland


Instruktion

Produktionsår 2004
Spilletid 106 min min.
Genre

Nationalitet

,

   

Vi befinder os i filmen i London i 1904, hvor forfatteren J. M. Barrie arbejder møjsommeligt på sit litterære gennembrud. En dag støder han i parken på enken Sylvia Davies og hendes fire børn. Barrie fascineres af familien, og forholdet udvikler sig til stor forargelse for omgivelserne. Barrie har endelig fundet sit livs og forfatterskabs inspirationskilde, og langsomt ændres hans liv for altid.
Barrie er skaberen af Peter Pan-figuren, og  forfatterskabet drejer sig om denne skikkelses hyldest til fantasien og barndommen. Og filmen fortæller historien om denne mand, der midt i sen-victorianismens stive, regelrette England med inspiration fra denne familie Davies, udvikler en perlerad af lege, der lader fantasien flyve om på lette vinger. Det kunne være blevet sentimentalt, men bliver medrivende og betagende, som alle der kan huske Peter Pan, Kaptajn Klo og lille Klokkeblomst ved. ”Neverland” er ønskeøen, fantasiens land, det frigjorte barns – og voksnes! – paradis. (Og navnet på Michael Jacksons ranch! I øvrigt sans comparaison! Barry blev også i samtiden mistænkeliggjort i sit forhold til Davies-drengene, men filmen afviser det som bonert mistænksomhed, som retten gjorde i Jacksons tilfælde.)
”Finding Neverland” er en dejlig film for alle os barnlige sjæle – også til børn, bare de kan læse undertekster. Så tag dem med i filmklub denne aften og få en fin oplevelse sammen!
Instruktion   


Manuskript   


Medvirkende   

Filmklub    5. Jan 2006

Biografpremiere (DK)    25. Feb 2005Galleri: