Citronlunden

Etz Limon


Instruktion
Produktionsår 2008
Spilletid 106 min.
Genre

Nationalitet

, ,

   

Den palæstinensiske Salmas nye nabo er den israelske forsvarsminister. Hendes citronplantage ligger på grænsen mellem Israel og Vestbredden, og nu skal træerne fældes, da placeringen udgør en sikkerhedsrisiko. Salma vil ikke acceptere beslutningen og anker til højesteret, alt imens der samtidig udvikler sig et venskab mellem hende og ministerens kone.
Det er ikke svært at fornemme, at aftenens roste film er en slags fabel, og at både symboler og filmens konkrete historie skildrer konflikten mellem israelere og palæstinensere. Og som Kim Skotte skriver i sin anmeldelse i Politiken,  ”når den politiske situation er gået i hårknude, så kan kunsten nogle gange levere billeder, der på en gang respekterer kompleksiteten og skærer igennem med rensende enkel symbolik. Det er den israelske instruktørs Eran Riklis’ Citronlunden et uhyre godt eksempel på”.
Der er nok ikke meget håb om, at Netanyahu og co. ser en sådan film, og det er ikke nogen optimistisk film, men med en tro på menneskelig værdighed er det opløftende at sådanne film laves i dagens Israel. Det er en film, der iflg. Kim Skotte ”bør være behagelig pligtstof for alle med interesse i Mellemøsten og gode film”.
Instruktion   
Manuskript   
Medvirkende   

Filmklub    30. Sep 2010

Biografpremiere (DK)    4. Sep 2009Galleri: