The kindness of strangers

28.4.2022  Sæsonafslutning med kort generalforsamling inden filmen

The Kindness of Strangers 

Ved et tilfælde slutter vi af med to film med samme udgangspunkt: De er begge lavet af kvinder og tager udgangspunkt i et voldeligt ægteskab. Og begge fortæller gribende historier om menneskelig godhed i en ond verden.

I Lone Scherfigs ny film følger vi forskellige ”tilfældige” personer, der i et koldt og barsk New York møder hinanden. Den første er Clare, der som sagt flygter til byen for i dens menneskemylder at finde beskyttelse mod den voldelige ægtemand. Hun møder Marc, netop løsladt fra et andet fængsel, og derefter andre fortabte sjæle i andre former for nød og krise. En forfalden, tidligere glamourøs restaurant danner rammen om dette ”ensembledrama”. Her flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning ligger i mødet med andre medmennesker.

Filmen viser betagende smukt, at tilfældige sammentræf og øjeblikke af kærlighed kan få overraskende og opløftende følger. En stærk og varm film!

Det’ Indviklet

Vi har tradition for at slutte – efter generalforsamlingen – med en lettere og gerne munter sag, og sådan bliver det også i år.

I aftenens film spiller Meryl Streep en 60-årig fraskilt kvinde, der i forbindelse med den yngste søns studenterfest, møder eks-manden, Alec Baldwin, der fortsat er gift med den langt yngre kvinde, han i sin tid forlod hende til fordel for. Meget imod deres vilje kommer de gamle drifter i kog, meget uheldigt timet, da hun netop er i gang med at indlade sig med den flinke, yngre arkitekt… Det kunne lyde som et seriøst drama om midaldrende menneskers kærlighedskriser, men er faktisk en boblende fornøjelig og varm komedie med Meryl Streep som forrygende veloplagt og charmerende komedienne, mens Balwin giver den hele armen som aldersstegen charmør.

Det er nok mest en film for de +50, men indrøm det: Dem er vi jo også mange af i Gørlev Filmklub!