Blandt mænd og får

Gode film og god mad passer sammen. Vi fortsætter vores tradition med to film og middag. Tilmelding er nødvendig senest onsdag d. 1. november på tlf. 4057 8804 eller 5885-5209. Man er naturligvis velkommen til at se begge film eller blot den ene. Med/uden spisning.

Klokken 19.30 vises anden film i Dobbeltfilmarrangement med spisning.

Efter filmklubbens dejlige mad skal vi ud på landet i Island og møde andre mandetyper. De filmklubmedlemmer, der for to sæsoner side så den vidunderlige ”Om heste og mænd” ved lidt om hvad det handler om. I aftenens film møder vi brødrene Gummi og Kiddi, som er naboer og begge fåreavlere, men også indædte og stædige konkurrenter og ikke på talefod de sidste 40 år! Efter at Kiddis vædder har vundet i den store fårekonkurrence, rammes hans får imidlertid af sygdom, og af hævntrang informerer Gummi myndighederne, der for at forhindre smitte og beskytte den islandske fåreavls ry beslutter at aflive hele områdets dyr. De stivnakkede brødre må bryde tavsheden og stå sammen, hvis de skal gøre sig håb om at redde deres dyr og egnens bønder fra fallit.

”Hvordan det kommer til at foregå – og det går ikke stille af – må man selv se og more sig over i denne kostelige, uforudsigelige og skæve, absolut seværdige film”, som Sdf- anmelderen slutter.

Volcano

Aftenens film er et debutarbejde af en ung, dansk filmskole-uddannet islandsk instruktør, der er blevet modtaget meget rosende. Informations anmelder skrev f.eks. ”Imponerende. Navnet ruller af tungen, og talentet er ubestrideligt: Islandske Rúnar Rúnarssons på en gang tyste og rystende familiedrama er en sublim spillefilmdebut”.

Den handler om en mand, der først sent i livet opdager, hvad der gør livet værd at leve. Hannes ville have været fisker, men endte som pedel. Ved pensionen på skolen får man ikke indtryk af, at eleverne kommer til at savne ham, og hans otium har hårde odds, for han er en dybt indelukket og ensom mand. Ikke i fysisk forstand, men Hannes er faret vild i sin relation til omgivelserne og især til kone og voksne børn. Og det er først et slagtilfælde, der får ham til at forstå, at ”bedre sent end aldrig”. Ligesom der under Islands kølige og barske overflade bobler varme frem i geysere og vulkanudbrud, sker der voldsomme ændringer i Hannes. Og filmen udvikler sig til en smuk og rørende sidste akt i en kærlighedshistorie mellem to helt almindelige mennesker.