Darkest Hour

Dobbeltfilmarrangement 
Den sidste film af 2 denne dag er denne som vi sætter i gang kl. 19.30 Gode film og god mad passer sammen. Vi fortsætter vores tradition med to film og middag. Tilmelding er nødvendig senest onsdag d. 11 november på tlf. 4057 8804 eller 5885-5209. Man er naturligvis velkommen til at se begge film eller blot den ene. Med/uden spisning

 

Maj 1940. De tyske nazistiske tropper har knust den franske modstand og trængt de britiske styrker tilbage ved Dunkerque. Det er op til Storbritanniens aldrende premierminister, Winston Churchill, at afværge den nærmest uundgåelige invasion. Skønt hverken kongen eller partifællerne stoler på hans dømmekraft og presser på for at forhandle med Hitler, står Churchill fast på sit credo: Giv aldrig efter.

The Hours

Hvor vi dog glæder os til gensynet med dette medrivende mesterværk, som flere medlemmer af bestyrelsen så på vores årlige ”screening”, og som vi på det varmeste vil anbefale alle at se eller gense!
Filmen folder sig efter en prolog, hvor vi ser Englands store kvindelige forfatter, Virginia Woolf, begå selvmord i 1941, ud i tre forskellige tidsaldre, og den handler om tre forskellige kvinders kamp for at leve op til rollen som ”perfekt kvinde”: Julianne Moore spiller den gravide husmor, der i USA i 1951 prøver at arrangere en lille fødselsdagsfest for sin mand. Hendes depression gør det ikke let, og hun kan ikke slippe Virginia Woolfs roman Mrs. Dalloway fra 1925, der også handler om en kvindes perfektionistiske planlægning af en fest. ( I øvrigt fremragende filmatiseret i 1998 og vist i Gørlev Filmklub året efter). Imens følger vi også den hektiske moderne Meryl Streep i nutidens New York planlægge en fest for sin aidsramte forfatterven. De to historier bliver så igen brudt af historien om Virginia Woolf, spillet af Nicole Kidman, mens hun i 1925 færdiggør romanen Mrs. Dalloway.