Madklubben

Velkommen tilbage i Gørlev Filmklub!

Velkommen til en gratis forsmag på den ny 35. sæson 2021-22, som starter næste torsdag.

Velkommen til den udskudte generalforsamling i den gamle, mærkelige corona-sæson 2020 -21. Formand og kasserer vil kort berette om hvordan det gik.

Og så
Velkommen til en ny dansk komedie, der fik en uretfærdig modtagelse pga. lukkede biografer i fjor. Den handler om tre aldrende veninder, der alle har deres lig i lasten, og som tager på kokkekursus i Italien. For som den debuterende instruktør siger: ”Jeg vil huske publikum på, at det aldrig er for sent, ligegyldig hvor gammel man er. Inspirere dem til at kaste sig ud, hvor de ikke kan bunde. Og vigtigst af alt – aldrig glemme deres venskaber!”

Når veninderne er Kirsten Lehfeldt, Kirsten Olesen og Stina Ekblad kan det ikke undgå at blive andet end inspirerende, livsklogt og sjovt!

 

Mennesker Bliver Spist

Selv om det er let for kritikerne at synes, at Erik Clausen kører i samme rille med sin romantiserede arbejderklassefremstilling, så har vi i Gørlev Filmklub nu altid haft svært ved at stå for hans stædige appel til solidaritet og medmenneskelig omsorgsfuldhed. Vi skal ikke æde hinanden råt, men se det bedste i hverandre, det er hans evigt sympatiske budskab, også i denne film om den snigende demens, der kan ramme os alle.

Mekanikeren Herlufs og den kommunalt ansatte Ingelises mangeårige ægteskab står i stampe, og mens de forbereder datteren Gittes tredje bryllup, indleder Ingelise en affære med en kollega. Samtidig opdager Herluf, at han er ved at blive senil, da han begår en utilgivelig fejl på jobbet. Og en skønne dag kommer Herluf slet ikke hjem, og så bliver Ingelise og familien urolige.

”Mennesker bliver spist” viser Erik Clausen fra den alvorligere side. Det gode grin er der stadig, men det bliver faktisk overskygget af en varm og gennemsympatisk bekymring for alle de små hverdagsmennesker, der går og glemmer og bliver glemt.

 

Bemærk DOBBELTFILM-ARRANGEMENT Lørdag d 14. nov
med mulighed for spisning imellem de to film.

Dørene åbnes kl 15.30
Cafe fra 15.30-16.00 samt i pausen midtvejs.
1. Filmstart 16.00 “Mig ejer ingen”
og
2. filmstart kl. 20.00 ” Mennesker blir`spist ..”