Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Hayes’ datter er blevet myrdet, men da politiet i provinsflækken Ebbing ikke synes at have travlt med at opklare sagen, tager Mildred selv affære. Hun opsætter tre kæmpe reklameskilte ved indfaldsvejen, som anklager byens ærede politimester Willoughby for inkompetence. Dette sætter gang i en indædt kamp mellem fandenivoldske Mildred og den lokale ordensmagt.

PriserOscar for bedste kvindelige hovedrolle
NomineringerOscar for bedste film

 

Winters Bone

Vi er sandelig i et andet Amerika end TV-seriernes og mainstreamfilmenes i denne barske film fra Missouris fattigste og mest afsidesliggende områder.
Filmens hovedperson er den 17-årige Ree Dolly, hvis far er sporløst forsvundet. Før sin forsvinden har han stillet deres hus i kaution, og nu nærmer regnskabets time sig. I angst for at miste hele sit eksistensgrundlag for sig selv og sine små søskende og den psykisk depressive mor, føler hun sig nødsaget til at tage ud for at lede efter ham. Men man taler ikke meget og lever efter egne spilleregler i dette miljø, så det er ikke nogen let opgave for hende.
Winter’s Bone er både en spændende og uhyggelig thriller og samtidig et hårdtslående portræt af dette meget anderledes amerikanske miljø og af den unge piges fundamentale overlevelseskamp. Hun spilles aldeles fremragende af den helt unge Jennifer Lawrence, der da også blev Oscarnomineret for sin indsats.